Bili na izletu u Botiće

Pametuje: Lucija Vujnović

Sudjeluju: 41 član SK „Splita“ (poletarci/pčelice, izviđači/planinke i oni malo stariji brđani, koji su se pobrinili da se vratimo kući u jednom komadu)

Mjesto radnje: Botići

Vrijeme radnje:  10.10. (nedilja) u 8.00

Za početak, da odma naglasin da nan je bilo supeeeeer. U to nismo ni sumnjali.

Nekako mi se čini da san počela od kraja. Za početak, počnimo od početka.  Ko šta sigurno znate, morali smo ić vlakom, ali ta opcija je odavno prekrižena. Sljedeća opcija je bila da idemo autobusom, ko i uvik.. Tako da smo razervirali autobus za 41 osobu.

 Znači, tako smo čekali, čekali...i čekali autobus kojem nije bilo ni traga. Autobus je kasnija otprilike 30 minuta, ali s razlogom. Naime, iz pouzdanih izvora san doznala da je razlog kašnjenja autobusa to šta je došlo do nesporazuma. Vozač je zabunom doša dan ranije. Dogovor je bija 10.10. u 8.00 krećemo na izlet, ali vozač je doša 9.10. u 8.00. Problem je vrlo brzo riješen, novi bus je za pola sata bio tu.

Uglavnom, tako smo se ukrcali u taj lijepi autobus i pjevali pjesme da se razbudimo. Nekih 30-40 minuta smo se vozili i došli usred ničega (zapušten komad zemlje koji skoro ničemu ne služi i cesta koja ga prekida). Nakon uspješnog iskrcavanja iz busa, uputili smo se na odredište, livadu kod bivšeg doma u Botićima. Put je za mlađe poletarce i pčelice bija malo naporniji, ali izdržali su bez većih problema te na kraju svi zajedno položili vještinu malog pješaka.

Kad smo došli na planirano mjesto, marendali smo i predahnili. Ubrzo smo se preselili na obližnju livadu koja je bila veća i bolja za igranje, izradu zaklona i svega šta smo planirali. Odvojili smo se po družinama. Poletarci i pčelice su se igrali, starije planinke su učile one mlađe kako napraviti zaklon, isto tako i izviđači. Nakon obnove znanja i novih spoznaja, odlučili smo se „opustit“ (neki više, neki manje) uz pošten obrok. Vođe družina su se pobrinile da nam ništa ne nedostaje. Skupljali smo drva za zapalit vatru i usput nesvjesno naučili kako složit vatrište i vatru. Članice patrole Feniks su se pobrinile za sebe i članice svoje družine, a i za poletarce i pčelice. Narezale su kobasice, kapulu i papriku i složili nešto šta ljudi zovu ražnjići. Svak je dobija svoj dio i nad žarom smo sirove kobasice pretvorili u nešto jestivo.  Relativno jestivo. Ukusi se razlikuju, pa možda će neko reć da nije jea bolje kobasice, a neko se neće složit s time. Ali, kako bilo da bilo, niko nije osta gladan.

Nakon ručka, nastavili smo s igrom i ostalim aktivnostima. Već pomalo iscrpljeni, krenili smo natrag prema autobusu.  Rastali smo se oko 18.00 ka šta je i bija dogovor.

 Luce

Izdvojeno!

Facebook: Pronađite svoj omiljeni skautski klub na Facebook-u u glavnom izborniku lijevo ili klikom na facebook.com/sksplit

Upis novih članova: Želite postati skaut? Želite s nama doživjeti predivne trenutke zabave, učenja i druženja na izletima, zimovanjima, logorovanjima te našim sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima? Posjetite nas subotom u našim prostorijama u 16 sati ili se priključite nekoj od aktivnosti najavljenih na našoj web stranici! Dođite, pogledajte, razgovarajte, ispitujte, sudjelujte, naša vrata su otvorena! Vršimo upise djece od drugog razreda osnovne škole pa nadalje!

Scout shop: Pogledajte na našoj web stranici (u izborniku pod Scout shop) koju odjeću i opremu možete kupiti!

Broj aktivnih posjeta
Trenutno aktivnih Gostiju: 1 
Tražilica
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas22
mod_vvisit_counterJučer39
mod_vvisit_counterOvaj tjedan183
mod_vvisit_counterProšli tjedan608
mod_vvisit_counterOvaj mjesec4778
mod_vvisit_counterProšli mjesec12751
mod_vvisit_counterUkupno1635057